Home

Nieuws 248 x bekeken

Fresq: besluit over structuur Coforta-telers nog nemen

De Lier – Afzetorganisatie Fresq zegt een besluit voor te bereiden over de afzetstructuur na toetreding van 81 telers van Coforta.

”We krijgen niet elk jaar zoveel nieuwe telers. We hebben nu zes verkoopbedrijven. We zullen kijken of er meer bij komen, maar dat besluit moeten we nog nemen”, aldus een woordvoerder.

De telers zelf lieten maandag via hun woordvoerder Thijs Jasperse weten uit te gaan van voortzetting van de werkwijze onder Coforta. De vier telersverenigingen zouden hun eigenheid behouden en verkoop. Daarover is overleg geweest met Fresq.

Voor Fresq valt de toeloop samen met een proces om tot een nieuwe strategie te komen. Dat zou tot een aanpassing van de structuur kunnen leiden. ”We zullen moeten kijken hoe dit hier in gaat passen”, stelt de woordvoerder.

Ook als de Cofortatelers een eigen verkoopstructuur krijgen, blijft de regie van de verkoop bij Fresq. Dat is ook uitgangspunt van de Europese GMO-regels.

Bij het ontstaan had Fresq tien verkoopdochters. In de loop van de jaren zijn een aantal verkoopdochters gefuseerd. Dat heeft geleid tot de structuur met de huidige zes verkoopdochters. Volgende week neemt het bestuur van Fresq ook een besluit over toetreding van de 81 telers.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.