Home

Nieuws 375 x bekeken

Fresq: alleen toestroom vanuit Coforta

De Lier – Afzetorganisatie voor groente Fresq bevestigt de aanmelding van een aantal Coforta-telers. Vrijdag meldde coöperatie Coforta al het vertrek van een grote groep telers.

Hoeveel aanmeldingen precies zijn gedaan, wil Fresq niet zeggen. ”We krijgen deze van individuele telers en dan gaat het bestuur zich er nog over buigen. We weten dus niet hoe groot ons areaal precies gaat worden.”

Naast de aanmeldingen van Coforta-telers zijn nauwelijks andere nieuwe leden aangemeld bij Fresq. Andere afzetpartijen als telersverenigingen BGB en Versdirect.nl lijken daardoor niet bij de bundeling betrokken.

Vanmiddag licht een grote groep telers van Coforta de overstap naar Fresq toe. Woordvoerder Thijs Jasperse bevestigt de overstap desgevraagd. Een verdere toelichting wil hij vanmiddag geven op de persconferentie.

Coforta liet vrijdag weten dat de opzeggers een omzet vertegenwoordigen van 216 miljoen euro. De betrokken telersvereniging Prominent en Paprika NL zijn samen goed voor een areaal van ruim 520 hectare. Het is niet duidelijk of alle telers de overstap maken.

Volgens Fresq zal de overstap van telers naar Fresq organisatorische gevolgen hebben. De omzet kan maximaal met 50 procent stijgen.

De woordvoerder van Fresq wilde niet zeggen of de Coforta-telers bij een van de zes verkoopdochters van Fresq aansluiten, of dat een nieuwe verkoopdochter ontstaat. Wel stelt Fresq dat het geen veilklok zal laten draaien.

Of registreer je om te kunnen reageren.