Home

Nieuws 201 x bekeken

Frankrijk betaalt toeslagrechten eerder

Parijs – Het Franse ministerie van landbouw maakt op korte termijn in totaal 3,7 miljard euro aan voorschotten op de toeslagrechten over 2011 over.

Frankrijk heeft van Brussel toestemming gekregen om de normaal per 1 december uitbetaalde rechten naar voren te trekken om de financiële positie van de door de eerdere droogte getroffen boeren te verlichten.

Volgens het ministerie ontvangen 337.000 boerenbedrijven, ofwel 98,5 procent van de potentiële aanvragers, een voorschot van 50 procent op de toeslagrechten. Daarnaast ontvangen rundveehouders en de fokkers van schapen en geiten een soortgelijk voorschot op hun specifieke toeslagen. In de afgelopen weken ontvingen zo’n 85.000 Franse boeren ook al een uitkering uit het calamiteitenfonds voor de landbouw dat voor droogteschade in totaal 400 miljoen heeft uitgetrokken.

Of registreer je om te kunnen reageren.