Home

Nieuws 193 x bekeken

FAO: schade aan miljoenen hectares rijst en mais in Azië

Rome - Overstromingen in Azië na overvloedige regen en tropische stormen hebben niet alleen vele levens gekost, maar ook grote schade veroorzaakt aan landbouwgewassen. Dat schat wereldvoedselorganisatie FAO.

Vooral mais en rijstvelden zouden verloren zijn gegaan. Alleen al in Thailand zou 1,6 miljoen hectare beschadigd zijn (12,5 procent van het areaal). Ook de Filipijnen, Cambodja, Laos en Vietnam zouden zwaar zijn getroffen. Daarnaast is veel vee verdronken.

In september en de eerste helft van oktober werden grote delen van Azië geteisterd door hevige regenval en tropische stormen.Vooral het stroomgebied van de Mekong-rivier is zwaar getroffen. In juli had het gebied ook al te maken met overstromingen.

Het natuurgeweld kwam nu op een cruciaal moment in de rijst- en maisteelt, aldus de FAO in een rapport.

Christel Labee

Of registreer je om te kunnen reageren.