Home

Nieuws 211 x bekeken

Egyptisch-Braziliaans consortium investeert in kunstmest

Brasilia – Een consortium van Braziliaanse en Egyptische concerns investeert 2 miljard euro in een kunstmestfabriek nabij Rio de Janeiro.

De fabriek wordt onderdeel van de Açu Superport, een nieuw handelscentrum dat eveneens vele miljarden kost.

Onder de investeerders zijn de bouwtak van de Egyptische multinational Orascom en EBX, een bedrijf uit Brazilië. Brazilië is na China, India en de VS de vierde grootste gebruiker van kunstmest, maar het land produceert maar een fractie van de eigen kunstmestbehoefte.

De fabriek krijgt volgens de Braziliaanse krant Valor Economico een capaciteit van ten minste 2,1 miljoen ton kunstmest op basis van stikstof per jaar. Concurrenten zijn mijnbouwconcern Vale, het Noorse Yara en oliebedrijf Petrobras.

Of registreer je om te kunnen reageren.