Home

Nieuws 188 x bekeken 1 reactie

EU kritisch over alternatief Hedwigepolder

Den Haag/Brussel - De Europese Commissie heeft staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) vorige week een brief gestuurd om twijfels te uiten over de alternatieve plannen voor de ontpoldering van de Hedwigepolder.

Brussel blijft kritisch over de manier waarop het ministerie de natuurschade van het plan wil compenseren. Dat zei een woordvoerster van de staatssecretaris dinsdag. Het ministerie gaat "opnieuw en beter'' proberen de twijfels bij de commissie weg te nemen. "Wij geloven nog steeds in het alternatieve plan en we vertrouwen erop dat we tegemoet kunnen komen aan de internationale verplichtingen om natuurschade te compenseren'', aldus de woordvoerster. Het kabinet heeft geen expliciete goedkeuring nodig van de EC voor het alternatieve plan.

In september reageerde de Europese Commissie naar aanleiding van vragen van GroenLinks ook al kritisch op het plan van Bleker om andere polders onder water te zetten ter compensatie van het uitdiepen van de Westerschelde. Toen stelde de commissie meer wetenschappelijke onderbouwing nodig te hebben. De woordvoerster zei die te gaan geven, maar zei nog niet te weten of nieuw onderzoek nodig is.

Vogelbescherming Nederland vindt het "schokkend brutaal'' dat Bleker mogelijk opnieuw meer wetenschappelijk onderzoek wil laten doen. "Dat leidt slechts tot nog meer onnodige vertraging'', aldus de organisatie. De Vogelbescherming is blij dat de Europese Commissie de plannen van Bleker afwijst.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Henk Bleker moet gewoon antwoorden dat hij er naar zal kijken en aktie zal ondernemen
    vervolgens trekt hij gewoon zijn eigen plan
    zo werken de andere EU landen ook dus waarom Nederland niet

Of registreer je om te kunnen reageren.