Home

Nieuws 194 x bekeken 1 reactie

EP wil actie tegen gebruik antibiotica

Straatsburg – Het Europees Parlement (EP) pleit voor een strenger EU-antibioticabeleid. Volgens Europarlementariër Esther de Lange kan de Nederlandse situatie daarbij als voorbeeld worden genomen.

Het EP nam donderdag een resolutie aan die de Europese Commissie oproept met maatregelen te komen. Zo is er betere voorlichting voor het publiek nodig, meer onderzoek naar nieuwe antibiotica en beperking van het gebruik van zogenoemde laatste-redmiddel-stoffen. Daarnaast wil het EP een einde maken aan preventief gebruik.

Eurocommissaris John Dalli (volksgezondheid) presenteert volgende maand een actieplan voor de komende vijf jaar. Volgens De Lange kan hij leren van de Nederlandse aanpak: een convenant tussen alle betrokken partijen om te komen tot een halvering van het gebruik in 2013. Uit de laatste cijfers blijkt dat dit nog steeds haalbaar is.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Europes parlement pleit voor strengere regels antibiotica, maar ze doen zelf niets en dan doel ik op het diermeel verbod dit is een miliue schandaal veroorzaakt meer antibiotica gebruik, dierwelzijn problemen en honderden doden mensen in de derde wereld.

Of registreer je om te kunnen reageren.