Home

Nieuws 216 x bekeken

Duitse legsector tegen eiercompromis

Berlijn - De Duitse legsector is tegen het door Eurocommissaris John Dalli gelanceerde plan om kooieieren na 1 januari nog wel toe te laten op de verwerkingsmarkt.

”Absoluut onaanvaardbaar,” zegt Bernd Diekmann van pluimveefederatie ZDG en de leghennenhouderijsectie daarvan, Bundesverband Deutsches EI (BDE). ”Illegaal is illegaal,” zo typeert hij de situatie na 1 januari 2012 als de gangbare legbatterij geheel zou moeten zijn verdwenen in de EU. ”Met toelating van kooieren voor verwerking wordt het probleem alleen maar verschoven, namelijk van de handel naar de levensmiddelenindustrie.”

Ook is naar zijn mening sprake van bedrog van de consument. Diekmann doet daarom een dringend beroep op de politiek in Berlijn. ”Hier verwachten we heel duidelijk de steun van de bondsregering en alle politieke partijen.”

De Duitse leghennenhouderij is al lang van de gangbare kooi af. Het verbod trad in de Bondsrepubliek definitief in werking per 1 januari 2010.

Of registreer je om te kunnen reageren.