Home

Nieuws 189 x bekeken

Duitse boeren steken nog gauw even geld in zonnepanelen

Roggel – Veel Duitse boeren kopen zonnepanelen om nog van de overheidssubsidies voor duurzame energie te kunnen profiteren voordat de politiek er het mes in zet.

Dat concludeert marktonderzoeker Agridirect uit een telefonische enquête onder 1.500 landbouwondernemers. Vorig jaar werden zij gevraagd of ze van plan waren om geld te steken in zonnepanelen en dat waren ze. Van die 1.500 boeren geeft 36 procent nu aan dat inmiddels inderdaad te hebben gedaan.

Daarnaast is een kleine 42 procent van plan dit op korte termijn alsnog te doen, het zij nog dit jaar of in de eerste helft van 2012. Van de boeren die al heeft geïnvesteerd in zonnepanelen wil 18 procent nog meer zonnepanelen aanschaffen, aldus Agridirect.

Of registreer je om te kunnen reageren.