Home

Nieuws 176 x bekeken

Duitse 'Charta voor landbouw en consumenten' begin volgend jaar op tafel

Berlijn – De Duitse landbouwminister Ilse Aigner presenteert begin volgend jaar de in maart aangekondigde ’Charta voor landbouw en consumenten.’

Voorafgaande daaraan worden de komende maanden de resultaten van de dialoogronde met de deskundigen en vertegenwoordigers van binnen en buiten de sector verwerkt. Met deze charta mikt Aigner op ’een met zijn maatschappelijke betekenis overeenkomende verankering van de landbouw- en voedingssector in de samenleving.’ Centraal staan milieu, dierenwelzijn en voedingskwaliteit en –veiligheid. ”Verder is over de productiestructuren en –methoden gediscussieerd en over de uitdaging wereldwijd voedsel voor een groeiende bevolking te waarborgen,” aldus Aigner in de afsluitende balans die zij opmaakte van de maandenlange besprekingen.

Boerenfederatie Deutscher Bauernverband (DBV) stelt in het verloop van het proces een positievere kijk te hebben gekregen op het charta-initiatief uit Berlijn. De vrees dat ’slechts een elitediscussie ver van de werkelijkheid op de markt en in de bedrijven gevoerd wordt’ is een stuk minder geworden, maakt vice-voorzitter Norbert Schindler duidelijk. ”In het Bauernverband koesteren we daarom de hoge verwachting dat de charta de tegenstijdigheid tussen het prijsgeoriënteerde gedrag van de consument en diens wensen op het gebied van duurzame productie open wordt behandeld en opgelost.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.