Home

Nieuws 147 x bekeken

Coforta blij met rust binnen organisatie na vertrek telers

Barendrecht - Het vertrek van de 81 glasgroentetelers heeft binnen Coforta niet tot veel onrust geleid.

Zowel onder telers als medewerkers is geen rumoer, zegt een woordvoerder. “We zien natuurlijk ook hoe gereageerd wordt door overblijvende Cofortatelers in diverse media. Het valt ons op dat ze redelijk positief zijn. We hebben dat wel eens anders meegemaakt. We voelen ons gesteund door telers.” Hetzelfde geldt voor medewerkers, stelt ze. “Daar is ook vrijwel geen rumoer. We hebben nauwelijks vragen gehad nadat we ze vorige week op de hoogte hebben gebracht.”

Telers en marktdeskundigen wijzen erop dat binnen Coforta nieuwe energie ontstaat nu de coöperatie geen discussie meer voert over het afzetmodel. Daarbinnen wilde een groep telers intensief samenwerken met het handelshuis, maar de opgestapte telers juist niet. Dat leverde veel discussie en spanningen op, melden bronnen los van elkaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.