Home

Nieuws 236 x bekeken

Ciolos maant lidstaten die hulp voedselbanken blokkeren

Luxemburg – Eurocommissaris Dacian Ciolos is boos op de EU-lidstaten die een overgangsregeling voor voedselbanken tegenhouden.

Een blokkerende minderheid, waar ook Nederland toe behoort, voelt er niets voor om het zogenoemde minstbedeeldenproject in 2012 en 2013 uit het landbouwbudget te betalen. Eerder nam de Tweede Kamer een motie aan waarin staatssecretaris Henk Bleker wordt opgeroepen van standpunt te veranderen.

De voedselhulp bestaat nu uit landbouwoverschotten, maar die dreigen de komende jaren te verdwijnen. De Europese Commissie daarom het huidige minstbedeeldenprogramma, dat nog tot 2013 loopt, op andere leest schoeien. Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken en Tsjechië vinden het echter geen taak voor Europa om steun aan voedselbanken te verlenen, en zeker niet uit het landbouwbudget.

Of registreer je om te kunnen reageren.