Home

Nieuws 168 x bekeken

CDA treurt, D66 mist hervorming landbouwplan

Den Haag - In de Tweede Kamer zijn gemengde reacties te horen op de woensdag gepresenteerde nieuwe plannen voor een Europees Landbouwbeleid.

CDA'er Ger Koopmans vindt dat de voorstellen "Nederland kortwieken als grootste landbouwexporteur''. Hij is er niet over te spreken dat in de plannen "veel te veel in detail wordt vastgelegd hoe onze boeren moeten verbouwen''. Volgens Koopmans remt dat de innovatie bij de boeren. "Er moet nog flink gesleuteld worden aan deze plannen, willen die plannen een daadwerkelijke stimulans zijn om kringlopen te sluiten en grootste landbouwexporteur te blijven.''

D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven spreekt juist van een gemiste kans om "directe steun aan de boeren af te bouwen'' en grootschalige innovaties en duurzame pioniers te stimuleren en te steunen. Ze vindt dat de Europese Commissie de plank volledig misslaat met deze "eenheidsworst''. "De komende 7 jaar zijn cruciaal voor Nederlandse boeren. Over 10 à 15 jaar gaan veel boeren met pensioen. De boeren die doorgaan, moeten we helpen groen en concurrerend te worden.''

Of registreer je om te kunnen reageren.