Home

Nieuws 188 x bekeken 1 reactie

Britten willen invoerverbod kooieieren

Londen – De grote Britse boerenbonden hebben de regering gevraagd om een eenzijdig invoerverbod voor kooieieren uit landen die niet voldoen aan de nieuwe Europese welzijnsregels die op 1 januari 2012 ingaan.

Volgens de bonden ’doet de EU te laat te weinig om het verbod op legbatterijen voldoende te handhaven, daarom moet de Britse regering zelf het initiatief nemen.’

Woordvoerder Katy Lee van het Britse lobbykantoor in Brussel denkt dat een nationaal verbod ’de pogingen van commissaris Dalli om tot een verbod voor de handel binnen de hele EU te komen alleen maar zal ondersteunen’. ”Het is van essentieel belang dat Britse producenten die zwaar hebben geïnvesteerd in de aanpassing van hun bedrijf aan de welzijnsrichtlijn niet in een commercieel nadelige positie komen door de invoer van eieren die niet aan de regels voldoen.”

Volgens Lee kan de Commissie wel beginnen met inbreukprocedures tegen landen die niet voldoen ’maar dat is een langzaam proces waarbij de boetes niet hoog genoeg zijn om afschrikwekkend te werken.’

Eén reactie

  • no-profile-image

    p.b

    Er moet een volledig invoerverbod komen van eieren uit landen waar nog battrijen in produktie zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.