Home

Nieuws 285 x bekeken

Bonduelle wil uitbreiden in Rusland

Lille – Het Franse conserven- en diepvriesgroentebedrijf Bonduelle wil een fabriek in Rusland overnemen van de eveneens Franse coöperatieve groep Cecab.

Bonduelle is met een aandeel van 30 procent al marktleider in Rusland maar wil graag voor de zaaiperiode van volgend jaar over nieuwe verwerkingscapaciteit beschikken.

”De fabriek die we al sinds 2004 in Rusland hebben, zit aan de top van zijn capaciteit. Omdat de markt blijft groeien, hebben we behoefte aan aanvullende industriële verwerkingsmogelijkheden,” aldus topman Christophe Bonduelle. Het familiebedrijf bouwt weliswaar momenteel al een nieuwe fabriek in Oekraine maar de gelegenheid doet zich nu voor om de Russische fabriek in Tmachevsk van Cecab over te nemen. Het project past in de verdere internationalisering van de Franse groep, die al in vele landen ter wereld met eigen vestigingen aanwezig is.

Of registreer je om te kunnen reageren.