Home

Nieuws 171 x bekeken

Bleker wil snelle invoering hectarepremie

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker is niet van plan de omschakeling naar een hectarepremie lang uit te stellen. Daar waar LTO pleit voor een overgangstermijn van zeven jaar, is hij voor spoedige invoering.

Dat zei Bleker donderdagavond in een gesprek met parlementair journalisten over het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Hoewel hij de plannen van eurocommissaris Dacian Ciolos ’te rigide’ vindt, is hij geen voorstander van tijdrekken waar het de bedrijfstoeslagen betreft.

”Ik ben nog steeds voorstander van een snelle overgang”, zegt hij. Dat biedt de meeste stimulansen voor innovatie, voor vergroening en is ook het meest effectief om boeren die verder willen voor te bereiden op de periode na 2020. Het geld uit het GLB is niet bedoeld om de bestaande werkwijze van boeren te handhaven, maar om te moderniseren.”

Lees ook...

Of registreer je om te kunnen reageren.