Home

Nieuws 174 x bekeken 1 reactie

Bijstelling ’Masken’ leidt bij slachters tot beoogde doel: lagere indexering

Düsseldorf – De wijziging in de nieuwe AutoFom-afrekeningsformules bij Westfleisch en Tönnies leiden inderdaad tot het door deze bedrijven beoogde doel, namelijk lagere indexeringen. Dat constateert de Landbouwkamer Noordrijn-Westfalen in haar monitoring van de afrekeningsverrichtingen van de verwerkers.

Gemiddeld noteert de Landbouwkamer 0,978 indexpunten bei Westfleisch en 0,979 bij Tönnies. Voor de aanpassing van de formules was dat resp. 0,988 en 0,986. De bijstelling resulteert per varken in ongeveer 1 euro minder bij Tönnies en ongeveer 1,40 euro minder bij Westfleisch, uitgaande van een geslacht gewicht van 95 kilo en een vleesprijs van 1,50 euro per kilo.

De slachters Danish Crown Deutschland en Vogler-Fleisch passen dezelfde formules toe, zegt varkenshouderijorganisatie ISN. Vion past vrijdag de formule (’Maske’ genoemd in de Duitse sector) aan, zo liet Heinz Schweer dinsdag weten tegenover agd.media.

Eén reactie

  • no-profile-image

    meten is bedonderd worden

Of registreer je om te kunnen reageren.