Home

Nieuws 442 x bekeken

BKC International voert slachtingen op

Legden – BKC International, de vorige maand begonnen kalfsvleesonderneming, slacht momenteel zo’n 400 vleeskalveren per week. Dit zegt financieel directeur Maikel Speijers.

Het bedrijf slacht nu zo’n vier weken en wil het aantal slachtingen de komende weken verder opvoeren. In december moet het ongeveer 700 dieren per week slachten, zegt Speijers.

De afzet van product loopt naar zijn zeggen boven verwachting. Wel ervaart het nieuwe bedrijf tegenstand van gevestigde spelers, zo meldt het. De VanDrie Group dreigt met een juridische procedure als verkoopdirecteur Van Rhee er daadwerkelijk aan de slag gaat. Van Rhee werkte tot voor kort bij T. Boer in Nieuwerkerk.

Bovendien dreigt Vion met een juridische procedure vanwege de slogan ’passion for food’, die BKC hanteert. Deze slogan zou te veel lijken op de slogan ’passion for better food’, die Vion hanteert. Vion bevestigt dat het niet blij is met de handelwijze van BKC.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.