Home

Nieuws 441 x bekeken

Amarcrinum perfecte bloeier

Lisse – Van Amarcrinum howardii zijn niet veel cultivars bekend. Het product is ontstaan uit een kruising van Amaryllis belladonna x Crinum moorei en de bloeiwijze is als die van een Amaryllis. Jan Spruit zette dit product maandag in de keuringszaal bij de CNB in Lisse.

Mooi roze en met totaal tien bloemen/knoppen. Dat belooft een langdurige bloei, zowel op de vaas als in de tuin. Want als snijbloem is het een topper, maar ook in de tuin kan Amarcrinum goed voor de dag komen. Daar is dan wel een uitgekiende plek voor nodig vanwege de lengte. Het blad is wintergroen en mits goed afgedekt zal de bol de winter kunnen overleven.

Van J.H. Oostdam staan sinds een week zowel de gele Chasmanthe duckittii, als de oranje Chasmanthe floribunda in de zaal. De buisvormige bloemen hebben zich prachtig ontwikkeld, waarbij de donker stelen van de oranje Ch. floribunda een prachtig contrast met de bloemen aar vormen. Chasmanthe is nauw verwant aan Crocosmia, waarvan in de keuringszaal ook nog het nodige is te zien.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.