Home

Nieuws 165 x bekeken

Aigner positief over beleidsvoorstellen uit Brussel

Berlijn – De Duitse landbouwminister Ilse Aigner beoordeelt de landbouwbeleidsvoorstellen van de Europese Commissie in beginsel als positief, meldt AgraEurope Duitsland.

Volgens deze instantie stelt Aigner aan de vooravond van de officiële presentatie van de voorstellen dat ’de doelen goed zijn.’ De verdere vergroening (’greening’) van het beleid is juist, maar volgens Aigner moet dit dan wel een meerwaarde voor het milieu met zich meebrengen, terwijl het verlies aan landbouwareaal niet nog groter mag worden dan het nu al is. Ook een plafond op de bedrijfspremies blijft ze afwijzen, maar ze staat er wel voor open om de verschillen in betalingen tussen Oost en West stapsgewijs te verkleinen.

De plannen van de Europese Commissie komen woensdag op tafel in Brussel. Aigner verwacht niet dat er voor 2013 besluiten zullen vallen en bereidt zich voor op ’lange en harde onderhandelingen.’

Of registreer je om te kunnen reageren.