Home

Nieuws 153 x bekeken

Aigner: gewelddadige dierenrechtsactivisten hard aanpakken

Berlijn – Duitse landbouwminister Ilse Aigner roept politie en justitie op terreuraanslagen tegen grote stalcomplexen en andere landbouwvoorzieningen 'hard en consequent aan te pakken.'

Die oproep doet zij in een dinsdag uitgegeven verklaring, waarin Aigner zich bezorgd toont over het groeiende aantal berichten over dat soort geweldsacties in de Duitse sector, maar ook elders in Europa. Volgens Aigner schrikken de zich 'dierenbeschermers' noemende daders ook niet terug voor het in gevaar brengen van mensenlevens.

"Niemand mag hier net doen of hij niets ziet, als onder de dekmantel van dierenbescherming zware misdaden worden begaan." De bewindsvrouw is daarom blij dat ook de Europese politie-instantie Europol (gevestigd in Den Haag) zich met het probleem wil gaan bezighouden, en wel door een intensievere uitwisseling van informatie. Dat is volgens Aigner besloten op een vakconferentie van openbare aanklagers uit diverse Europese landen.

Of registreer je om te kunnen reageren.