Home

Nieuws 257 x bekeken

AGF-handelaar in bestuur biologische koepel Ifoam

Waddinxveen – Volkert Engelsman, directeur van biologisch handelsbedrijf Eosta is verkozen in het bestuur van Ifoam, de wereldwijde koepelorganisatie van de biologische beweging. Dat maakt Eosta bekend.

Engelsman is één van de leidende figuren in de internationale handel in biologische groente- en fruit via zijn handelshuis Eosta uit Waddinxveen. Daarbij hanteert Eosta ook een systeem voor eerlijke handel.

Engelsman is maandag verkozen tijdens de driejaarlijkse algemene vergadering in Zuid-Korea. Ifoam wil de duurzaamheid van biologische landbouw beter uitdragen. Engelsman heeft daar met transparantiesysteem Nature & More van Eosta ervaring mee.

Engelsman ziet kansen om de duurzaamheidsprestaties van biologische landbouw beter te communiceren: ”De consument is niet alleen geïnteresseerd in biologisch, maar ook in transparantie over bijvoorbeeld bodemvruchtbaarheid, watergebruik, biodiversiteit, klimaat, dierenwelzijn, energie en sociale duurzaamheid. Wordt de welvaart eerlijk verdeeld? Zijn er ontwikkelingsmogelijkheden voor de boeren? De biologische sector levert deze waarden vaak zonder ze expliciet te maken, laat staan ze te communiceren en verzilveren.”

De Algemene Vergadering van Ifoam vindt één keer in de drie jaar plaats en is gekoppeld aan het Ifoam Organic World Congress (OWC). Het is hét democratische forum van de internationale biologische beweging waar de koers wordt bepaald voor de komende jaren.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.