Home

Nieuws 183 x bekeken

'Windenergie levert meer banen op'

Groningen - Als de provincies Groningen en Friesland inzetten op de bouw van windmolenparken, kan dat zo'n 14.000 permanente arbeidsplaatsen opleveren.

Dat is tien keer zo veel als kolencentrales creëren, aldus Greenpeace dinsdag. Het adviesbureau Ecofys deed in opdracht van de milieuorganisatie onderzoek naar de werkgelegenheidseffecten van windmolenparken en energiecentrales. Van de laatste worden op dit moment in de Groninger Eemshaven twee gebouwd, een door RWE/Essent en een door Nuon. Greenpeace voert al lange tijd actie tegen de bouw van beide centrales.

Essent verwijst het rapport in een reactie naar de prullenbak. "Het is onvolledig en misleidend'', zegt een woordvoerder van het energiebedrijf. Volgens Essent leveren beide vormen van energieopwekking evenveel arbeidsplaatsen op. "Maar de werkgelegenheid in de windsector kan alleen maar door miljarden euro's aan overheidssubsidies.''

Of registreer je om te kunnen reageren.