Home

Nieuws 151 x bekeken

Weer doden bij voedselrellen Tunesië

Tunis - Bij nieuwe onlusten in Tunesië zijn gisteravond zeker vier doden en zes ernstig gewonden gevallen. De politie van het Noord-Afrikaanse land had in de stad Tala in het centrum van het Noord-Afrikaanse land het vuur geopend op betogers.

In Tunesië is het sinds december onrustig. Er wordt betoogd tegen de hoge voedselprijzen en tegen de jeugdwerkloosheid. Eerder vielen zeker vijf doden, twee door kogels en drie door suïcide. De autoriteiten zetten zaterdag voor het eerst militairen in om gebouwen van publieke diensten te beschermen.

De belangrijkste vakbond UGTT, die volgens critici nauwe banden met de regering heeft, heeft de autoriteiten veroordeeld voor hun harde reactie op de sociale onrust. Honderden leden hielden zaterdag in de hoofdstad Tunis een minuut stilte om de doden te herdenken.


De massale demonstraties van de afgelopen tijd zijn opmerkelijk, omdat protesten in Tunesië uiterst zeldzaam zijn. Het Noord-Afrikaanse land wordt sinds 1987 met harde hand geregeerd door president Zine al-Abidine Ben Ali.

Of registreer je om te kunnen reageren.