Home

Nieuws 235 x bekeken

Weer actie Vlaamse varkenshouders

Gent - De Vlaamse vereniging van varkenshouders Veva gaat weer actievoeren: woensdag is het de bedoeling een bedrijf in de omgeving van Roeselare te blokkeren

Met deze vierde actie in enkele weken wil Veva benadrukken dat de aangekondigde maatregelen (zoals de opslag van varkensvlees) slechts voor korte termijn werken en als crisisaanpak gezien moeten worden. De vereniging is daar niet tevreden mee en wil de manier van prijsvorming in de sector structureel veranderen.

Volgens Veva moeten boeren dat afdwingen en daarmee de oorzaak van de prijscrisis aanpakken. "om aan te tonen dat wij niet toelaten dat nog langer met de varjkensboer gesold wordt, roepen wij iedfereen op deel te nemen aan onze vierde actie", stelt de organisatie in een e-mailoproep. Veva houdt het doelwit van woensdagmiddag nog geheim.

Of registreer je om te kunnen reageren.