Home

Nieuws 326 x bekeken

'Waarom bleven de ministers in de bus?'

Het bezoek van de ministers Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en Edith Schippers (Volksgezondheid) aan het door brand getroffen Chemie-Pack in Moerdijk ontlokte een deel van de Tweede Kamer donderdag kritische opmerkingen. Ook Opstelten zelf gaf aan dat hij er achteraf gezien niet blij is.

ChristenUnie, PVV en PvdA wezen er alledrie op dat het goed was de de bewindslieden het gebied bezochten. Maar de ministers kwamen de bus niet uit.

Volgens PvdA, PVV en ChristenUnie was dat geen goed signaal, vooral niet in combinatie met de soms tegenstrijdige informatie die na de brand is gegeven. ,,Het was vast niet zo bedoeld, maar het kwam wel knullig over'', meent Attje Kuiken (PvdA). PVV'er Richard de Mos geeft aan dat ,,het weinig vertrouwen bij de bevolking wekte dat Schippers en Opstelten niet uit het busje kwamen.''

Opstelten hield de Kamer voor dat zijn bezoek in een busje aan het terrein van Chemie-Pack in ieder geval een ding is dat niet goed is gegaan. ,,Het was betrokkenheid om er naar toe te gaan. We waren gast en zijn op het terrein geweest'', aldus de minister van Veiligheid, die zei dat hij in dit geval te veel heeft geprobeerd om te voorkomen dat hij de mensen die er aan het werk waren voor de voeten zou lopen. ,,Het effect was niet goed. Ik zal proberen dat goed te maken in gesprekken met hulpverleners'', stelde Opstelten.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.