Home

Nieuws 214 x bekeken 5 reacties

'Voedselprijs vergroot inflatie in Nederland'

Amsterdam – De inflatie kan de komende maanden een half procentpunt stijgen door de hogere landbouwprijzen. Die verwachting heeft het economisch bureau van de ING.

De bijdrage van voedsel aan de consumentenprijsinflatie is nu nog gering, zegt ING. Dat komt doordat de ontwikkelingen op de wereldmarkt met een vertraging doorwerken in de winkelprijzen.
ING voorspelt dat de consumentenprijsinflatie in Nederland ruimschoots boven de loongroei blijft.

De bank zegt dat de koopkracht in 2011 onder druk staat door ondermeer hogere zorgkosten, lokale lasten en accijnsverhoging: ”Straks neemt duurder voedsel daar ook nog eens een hap uit”, stelt senior econoom Dimitry Fleming van ING.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Over welk duur voedsel hebben we het eigenlijk,varkensvlees?eieren?melk? sorry econoom wienig boerenbedrijven bij de ING?

 • no-profile-image

  Goed dat het voedsel duurder wordt,als de boeren en tuinders nu ook maar meer ontvangen. anders hou je er geen meer over.!

 • no-profile-image

  Nu veel investeren in on roerend goed met vreemd geld en in later stadium over 30 jaar aflossen met euros die niets meer waard zijn!

 • no-profile-image

  schijt aan de koopkracht, dan maar iets minder vakantie, auto tv en dat soort luxe zooi. Betaal maar eens een eerlijke prijs voor voedsel. Blijkbaar laten ze liever boeren kapot gaan, zodat de inflatie maar goed is....

 • no-profile-image

  Klinkt leuk Piet. Grond kopen met de prijzen nu, van zowel de grond als van onze producten, kan in elk geval niet. Dat is volgens mij de enige zekerheid waar we nu mee leven. Je kan nu ook met geleende centen naar een casino gaan. Ben je morgen misschien al heel rijk. Of heel arm.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.