Home

Nieuws 193 x bekeken

Veiling Rhein-Maas officieel geopend

Herongen – Maandag is in Straelen-Herongen Veiling Rhein-Maas officieel geopend.

Met één druk op de symbolische knop werden door de bestuurs- en directievoorzitters van de beide “moeders” FloraHolland en Landgard, samen met de Geschäftsführung van Veiling Rhein-Maas, de acht veilingklokken officieel in gebruik genomen. Veiling Rhein-Maas is ontstaan uit een joint venture tussen FloraHolland Nederland en Landgard uit Duitsland. In deze nieuwe combinatie gingen de veillocaties Herongen, Lüllingen en Venlo op.

De Aufsichtsratsvorsitzende van Landgard eG, Wolfgang Degenhardt ziet veel kansen voor de nieuwe joint venture in de steeds internationaler opererende bloemenwereld. De Vorstandsvorsitzende van Landgard, Henning Schmidt, gaf aan er trots op te zijn dat in Herongen bij Veiling Rhein-Maas, de Euregio werkelijk geleefd wordt, waar veelal alléén over grensoverschrijdende samenwerking gesproken wordt. Schmidt zei verder: “Ik zie de veiling als een ware motor voor de economische groei in de Euregio, waar tuinbouw booming business is”.

Algemeen Directeur van FloraHolland, Timo Huges, benadrukte bij de opening het succes van de samenwerking. “Ik ben er trots op het systeem van veilen dat al 100 jaar het DNA van FloraHolland is, in deze combinatie met Landgard te kunnen inbrengen, zodat Veiling Rhein-Maas er optimaal kan zijn voor kwekers en kopers. De joint venture versterkt absoluut de Euregio”, aldus Huges.

Veiling Rhein-Maas organiseert met haar veilingklokken niet alleen een dagelijkse veiling, maar exploiteert ook een grootschalige, moderne marktplaats met bijbehorende dienstverlening. Hier komen vraag en aanbod van sierteeltproducten efficiënt bij elkaar. De krachtenbundeling van twee culturen leidt tot een unieke marktplaats in het hart van de Euregio. Het is de enige veiling in deze Euregio, in Duitsland. Met deze grensoverschrijdende samenwerking wordt het sierteeltcluster in de hele Euregio versterkt.Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.