Home

Nieuws 331 x bekeken 2 reacties

Veeverwaarlozing bij Friese veehouder

Leeuwarden – Bij een veehouder in Friesland zijn 28 runderen uit de stal gehaald vanwege dierverwaarlozing.

Dat meldt de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).

De veehouder heeft volgens de VWA de dieren onthouden van de noodzakelijke verzorging. Er was onder meer sprake van scherpe randen en uitsteeksels, waar de dieren zich aan konden verwonden en de voedervoorziening was een gevaar voor verontreiniging. De in beslag genomen dieren zijn naar een ander bedrijf overgebracht.

De betrokken veehouder stond onder controle vanwege eerder geconstateerde gebreken. Het besluit de dieren op te halen werd genomen na een hercontrole. Tegen de veehouder was al eerder een last onder bestuursdwang opgelegd. Bij hercontrole bleek er geen verbetering in de situatie voor de dieren. Tegen de veehouder is proces-verbaal opgemaakt.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Triest !

  • no-profile-image

    In enkele staten van Amerika komt dit niet meer voor, omdat de buren de verzorging van de dieren op zich nemen, of zorgen dat de dieren worden afgevoerd met mede weten van de betrokken veehouder. Dit geval wordt door de anti dieren groeperingen weer gebruikt om de veehouderij in een zwart daglicht te stellen. Willen we dit als boeren? Ik denk het niet!! Dus laten we meer doen aan sociale controle en als collega's ingrijpen voor de AID of Dierenbescherming op het erf komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.