Home

Nieuws 245 x bekeken

Veel nieuwe tulpen op de keuring

Lisse - Het was even wachten, maar eindelijk is het dan zo ver dat het aanbod tulpen voor de bloemenkeuring de moeite waard is.

Het aantal tulpen zal in de komende weken vermoedelijk verder toenemen. De tulpen die deze week in de keuringszaal worden getoond zijn veelal cultivars uit het nieuwe(re) sortiment, zoals de stevige roze Tulipa ‘Rosy Delight‘ van Maveridge International. De tulp is goed op kleur en heeft een mooi gewas.

Paul van Bentem showt onder andere de kleine, diepgele pottulp ‘Ministar’. De eveneens getoonde rode mutant die daaruit is voortgekomen, is prachtig rood. Van Bentem showt ook de rode Tulipa ‘Movie Star’ en een roze verloping uit die cultivar.

Andere tulpen in de keuringszaal zijn de donkerrode T. nummer 9435-101 van Gebr. Klaver, de rode T. ‘Alcatraz’ (met een gele keel) van Hybris, de roze T. ‘Tom Pouce’ van Ko Schilder, de groengele parkiettulp ‘Weber’s Parrot’ van Visser en de donkerrode T. ‘Scarlet Verona’ van P. Boon.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.