Home

Nieuws 181 x bekeken

Unilever legt zijn fabrieken in Egypte stil

Rotterdam - Unilever, producent van consumentengoederen, legt zijn fabrieken in Egypte voorlopig stil vanwege de onrust in het land. Dat liet een woordvoerster van het bedrijf maandag weten.

Unilever heeft vier fabrieken in het Noord-Afrikaanse land, verdeeld over drie plekken. In de fabrieken wordt onder meer thee verpakt en dressing en zeep geproduceerd. De productie is tot nader order stilgelegd, aldus de woordvoerster. Ook het kantoor in Alexandrië is voorlopig gesloten. Ze kon niet aangeven welke financiële consequenties dit voor het bedrijf heeft.

Unilever gaf zondag al aan mensen terug te halen uit Egypte. Het gaat om twee mensen die daar permanent met hun gezin wonen en twaalf zogenoemde consultants, die in Egypte verblijven voor tijdelijke klussen. De zegsvrouw kon niet aangeven hoeveel mensen in totaal er werkzaam zijn voor Unilever in Egypte.

Of registreer je om te kunnen reageren.