Home

Nieuws 148 x bekeken

Uitslag controles veevoersector wordt openbaar

Den Haag - De resultaten van overheidscontroles in de veevoersector worden binnenkort, bij wijze van proef, openbaar gemaakt.

Staatssecretaris Henk Bleker stemde donderdagochtend in met dat verzoek van de PvdA. Kamerlid Lutz Jacobi had om openbaarmaking ('naming and shaming') gevraagd naar aanleiding van de dioxinekwestie in Duitsland.

Bleker merkte wel op dat hij duidelijk gaat vermelden of de controles ook tot een sanctie hebben geleid, conform het verzoek van de motie van VVD en CDA, die de Kamer onlangs aannam. Beide partijen vrezen dat bedrijven anders ten onrechte in het verdachtenbankje terechtkomen.

Er lopen al enkele proefprojecten rond het openbaarmaken van controlegegevens: rond bestrijdingsmiddelen op groente en fruit; rond gebruikt frituurvet; en bij slachterijen.

Of registreer je om te kunnen reageren.