Home

Nieuws 824 x bekeken

Tulpen goed aan de prijs

Bij de bloemenveilingen nam de aanvoer van tulpen afgelopen week met 13 procent toe tot totaal 84 miljoen stuks. De gemiddelde prijs bleef daarbij op het goede gemiddelde niveau van 15 cent.

Wellicht wat aan de dure kant voor het retail-segment, want bij het stijgen van de inkoopprijzen is er altijd het gevaar dat de handel naar andere, goedkopere, bloemsoorten gaat uitkijken. Voor het massasortiment is een prijs van 14 cent het mooist.

Bij FloraHolland in Aalsmeer waren de aantallen iets groter dan vorig jaar op hetzelfde moment. Maar met bijna 24 miljoen stuks verliep het uitstekend. De prijs kwam gemiddeld uit op 16 cent. Alle segmenten deden het goed, alhoewel de prijzen tussen de kwaliteiten erg kort bij elkaar kwamen te liggen.

In Rijnsburg startte de week met een middenprijs van 16 cent en dat is de gehele week zo gebleven. De prijs per cultivar was vaak afhankelijk van de kleur. Tweekleurige tulpen hadden het wat moeilijker.

Parkiettulpen lagen een stuk minder in prijs dan een week eerder. Aan het einde van de week kwamen de eerste langstelige 'Franse tulpen' voor de klok met een schitterende prijsvorming van rond de euro.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.