Home

Nieuws 202 x bekeken

Tuinders verliezen geduld

Zoetermeer - Tuinders die hun spruiten niet kunnen verkopen na de brand in Moerdijk, vorige week woensdag, beginnen hun geduld te verliezen. Ze wachten nog steeds op de uitkomst van het onderzoek van monsters van de producten door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Volgens een woordvoerder van het Productschap Tuinbouw neemt de schade toe en gaat die in de miljoenen lopen, doordat vooral in het buitenland de afnemers van spruiten het vertrouwen in dit product verliezen. Volgens de woordvoerder zijn er telers die zelf hun producten hebben laten testen en is de uitkomst daarvan dat de spruiten ,,schoon'' zijn.

Hij benadrukt dat de volksgezondheid en voedselveiligheid vooropstaan, maar is teleurgesteld dat het RIVM nog steeds geen duidelijkheid kan geven. Het gaat daarbij onder meer om de afbakening van het getroffen gebied en maatregelen die getroffen zouden moeten worden.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.