Home

Nieuws 171 x bekeken

"Thanet Earth levert lokale bevolking niets op"

Thanet – Thanet Earth, het enorme kassencomplex in het Engelse Kent dat hoofdzakelijk wordt gerund door Nederlandse telers, heeft de plaatselijke bevolking niets anders opgeleverd “dan een misvormende industriële uitbarsting” tussen een aantal dorpen.

De arbeiders in het complex komen voor het overgrote deel uit het buitenland en de investeringen komen meestal uit Nederland waar dus ook de opbrengsten weer naar toe vloeien.

Dat schrijft de redacteur van de plaatselijke krant Your Thanet in een kritische beschouwing over het complex. Hij herinnert er aan dat de initiatiefnemers bij hun vergunningsaanvragen benadrukten dat het project een grote hoeveelheid banen voor de plaatselijke bevolking op zou leveren. ”Op sommige dagen werken er 450 mensen. Het is dan wel jammer dat vrijwel niemand, misschien wel helemaal niemand van die 450, behoort tot onze langdurig werklozen.” Dat betekent dan ook dat ’deze ontwikkeling afgestemd was op migranten-arbeiders.’

De krant ontdekte eerder dat de werknemers van Thanet Earth uit tien verschillende landen afkomstig zijn.

Ook de sterke Nederlandse invloed roept weerstand op. ”De overgebleven open ruimte zal worden bebouwd door buitenlandse bedrijven – drie van de zeven stukken zijn verkocht aan Nederlandse bedrijven – die op een goede dag veel geld zullen verdienen en werk bieden aan mensen van de andere kant van Europa.”

De conclusie is dan ook: ”Hoeveel erkenningen ze ook binnen halen, hoeveel records ze ook mogen breken, hoeveel politici ook hun bewondering laten blijken, de onsmakelijke waarheid is dat Thanet Earth niets heeft gedaan waar de mensen die hier wonen profijt van hebben.”Of registreer je om te kunnen reageren.