Home

Nieuws 177 x bekeken 6 reacties

Ten Have niet tevreden met Nevedi toezeggingen

Beerta - Annechien ten Have van LTO varkenshouderij is niet tevreden met de toezeggingen van de Nevedi.

"Wij missen concrete stappen van de diervoerindustrie om varkenshouders in deze crisissituatie tegemoet te komen. Natuurlijk weten wij ook dat niet elke fabrikant het zelfde kan doen. Maar in zijn algemeenheid geldt dat de meeste fabrikanten marges maken op het voer. Ze zouden eventuele nabetalingen eerder kunnen uitbetalen, ze zouden kunnen werken met een crisiskorting of iets dergelijks. Op dat punt missen wij toezeggingen en hebben we en meningsverschil”, aldus Ten Have.

Nevedi-voorzitter Henk Flipsen was niet bereikbaar voor commentaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Helemaal mee eens Annechien
  laat de voer sector ook eens opdraaien voor de verliezen die de boeren maken ,iedereen verdiend aan ons behalve wij zelf.
  Verder vraag ;de Banken zouden ook bij het overleg zijn in Nijkerk ,maar daar hoor ik niets over zijn zij ook bereid iets te doen ,voor hun geld het zelfde verhaal.

 • no-profile-image

  Hou toch op. Alle huurstallen en kontraktstallen onder de 500 stuks leeg en over een half jaar hebben ook de varkenshouders het goed. Wees eerlijk tegen de achterban Annechien, zeg dat er gewoon te veel zijn. Aangejaagd door inderdaad de voerfirma's wordt elke stal volgehouden. Stop daar eens mee. De markt is hard en daar helpt overleg en praten echt niet aan. Hou op met slachtoffer te zijn. Maak je keuzes en verwacht niet dat een ander zijn marge gaat inleveren. Als de varkens in Duitsland 2 ct per kg meer op brengen gaan ze toch ook levend de grens over???

 • no-profile-image

  Heeft lto iets gedaan dan voor varkenshouders, helemaal niets van gehoord. De NVV wel, die doen in tegenstelling tot lto wel zeker wat. Wat een actie vandaag, wat goed voor ons imago en wat hebben we wat bereikt, morgen topoverleg. NVV bedankt tot zo ver en als jullie me nodig hebben voor actie, ik ben erweer !!!

 • no-profile-image

  trab

  Juist jaja. Deze eventuele toezeggingen van Nevedi zijn alleen uitstel van executie, en geen structurele oplossing. Ga het nou eens hogerop in de keten zoeken Anne anders doen we het zelf wel want in (Z)LTO moet je als varkensboer nulkommanul vertrouwen hebben.

 • no-profile-image

  boer brabant

  misschien moeten we die miljarden eens opnemen die de boeren bij de ZLTO-bank hebben staan. Wordt er met dat geld ook nog eens iets nuttigs gedaan.

 • no-profile-image

  De toezegging is in weze dus dat ze gewoon ondersteuning geven aan het voorstel dat ANDEREN proberen besmet voer en vlees uit de markt te halen en BETALEN.
  Is Nevedi ook bereid dit mede te betalen dat lees ik nergens

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.