Home

Nieuws 261 x bekeken 1 reactie

Supermarkten nog voorzichtig met groente rond Moerdijk

Doetinchem – Het vrijgeven van groente uit percelen van buiten de straal van 10 kilometer noordwaarts van Moerdijk leidt nog niet tot een volledige normalisatie van de handel. Dat blijkt uit een rondgang.

Een Nederlandse supermarktketen laat weten nog geen product uit het gebied direct buiten de straal van 10 kilometerte zullen bestellen. Het gaat om een voorzorgsmaatregel. ”We willen alle risico’s uitsluiten”, stelt een agf-manager. Voor een toelichting verwijst hij naar inkooporganisatie Superunie.

Superunie stelt desgevraagd dat het leden zijn die zelf beslissen. ”Superunie werkt met bijvoorbeeld verschillende leveranciers van spruiten. Het is aan hen om te bepalen met welke ze werken. Het kan ook zijn dat ze een gebiedsuitsluiting vragen.”

Albert Heijn staat wel weer product toe uit gebieden buiten de tien kilometer. Een woordvoerder stelt desgevraagd dat het om twee soorten sla gaat van één kasteler waarmee het vaste contracten heeft. Albert Heijn voert geen extra controles in voor dit product.

Plus neemt ook weer sla en andijvie op uit het vrijgegeven gebied. Plus vraagt wel extra onderzoek op deze producten van leveranciers. Plus blijft spruiten uit Zeewolde afnemen en koopt alleen rond Moerdijk in bij acties. ”We zullen bij de eerstvolgende actie kijken of dat weer kan.”

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel adviseert leden om het advies over groente van de autoriteiten over te nemen. Aanvullende maatregelen, zoals monitoring op stoffen acht CBL onnodig.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Corné

  Desondanks metingen aangeven dat er geen gevaar is voor de gezondheid van mens en dier (EN DIT IS DAN OOK ZO!!!!) doen supermarkten heel panisch over groenten uit 'het gebied'.

  Resultaat is dat de handel in de betreffende producten in heel Nederland op zijn gat liggen en hier niet zo maar uitkomen.
  Waarom?
  Eerst rationeel nadenken is er niet meer bij in ons voormalige nuchtere landje.

  Supermarkten (en media) bedankt voor de medewerking, sorry, tegenwerking.

Of registreer je om te kunnen reageren.