Home

Nieuws 176 x bekeken 4 reacties

Spoedoverleg over dioxineschandaal in Brussel

Brussel - Producenten van voedingsvetten in Europa voeren morgen in Brussel spoedoverleg met de Europese Commissie. Dat heeft de woordvoerder van Europees Commissaris John Dalli (Consumentenzaken) gezegd.

De aanleiding is de vondst van het giftige dioxine in onder meer eieren in Duitsland. De Europese Commissie wil de productie en het transport van industriële en voedingsvetten beter van elkaar scheiden. Zij wil voorkomen dat meer landen de invoer van Duitse voedingsmiddelen, zoals eieren en vlees, verbieden.

Volgens de woordvoerder is zo'n maatregel buiten proporties. Zo blokkeert Zuid-Korea de import van varkensvlees uit Duitsland en heeft Rusland de controles van gevogelte en varkensvlees uit Duitsland verscherpt.

De permanente commissie voor de voedselveiligheid van de EU vergadert dinsdag in Brussel over het dioxineschandaal in Duitsland.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Spoedoverleg doe je niet morgen, dat doe je nu!!

 • no-profile-image

  gebruikt frituurvet moet onder een wettelijke afvalregeling vallen en mag niet meer in een ongecontroleerd circuit komen

 • no-profile-image

  Hopenlijk worden er ook maatregelen afgesproken als er landen zijn die zich niet aan de regels van de Europese Commissie houden

 • no-profile-image

  Mogelijk kunnen er afspraken gemaakt worden ( en straffen ), dat er gebruik gemaakt wordt van neutrale laboratoria die accredatie hebben op die chemische verontreiniging in veevoeders. Om een bepaalde verontreiniging te kunnen vaststellen moet je als laboratoria daar een accredatie voor hebben om dat zorgvuldig te kunnen doen. Niet altijd wordt dat gedaan, in Nederland, terwijl dat een eis is van het EG-verdrag. Een geaccredeert laboratorium wil dus niet zeggen dat ze b.v. voor dioxine een goedgekeurd accredatie onderzoeksmethode hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.