Home

Nieuws 381 x bekeken

Sapfabrikant SVZ schrapt 55 banen

Etten-Leur - Sapfabrikant SVZ International uit Etten-Leur schrapt 55 van de 200 banen.

Het bedrijf verplaatst de voorbewerking van kleinfruit naar Polen. Volgens directeur Ed Peet is de sanering noodzakelijk, omdat de groeicijfers flink teruglopen als gevolg van de internationale concurrentie. Dat zegt hij tegen BN/De Stem.

"We importeren nu vooral rood fruit als bessen, kersen en aardbeien uit Polen. Als we die ter plekke voorbewerken in plaats van in Etten-Leur besparen we kosten", aldus Peet. Het bedrijf in Etten-Leur zal zich gaan toeleggen op de verwerking van exotisch fruit uit Azië en Latijns-Amerika. "Dat is praktisch, omdat we hier vlakbij de aanvoerhavens zitten."

SVZ heeft onder meer vestigingen in Marokko, Amerika, Spanje en Polen en draait jaarlijks een omzet tussen de 165 en 185 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.