Home

Nieuws 161 x bekeken

Omzet Delhaize gedrukt door VS

Brussel - De Belgische supermarktketen Delhaize heeft de omzet in het vierde kwartaal met 7,6 procent zien stijgen tot 5,2 miljard euro. Dat maakte Delhaize donderdagavond bekend. Het cijfer lag iets lager dan analisten hadden verwacht.

Analisten hadden op een omzet van 5,3 miljard euro gerekend. De omstandigheden in de Verenigde Staten bleken minder gunstig dan de markt dacht. De vergelijkbare omzet daalde hier met 0,8 procent, terwijl analisten op een daling van 0,5 procent hadden gerekend. Ook het Nederlandse Ahold zei donderdag te kampen te hebben met een moeilijke Amerikaanse markt.

De omzet in België steeg met 3,8 procent. Dit cijfer was beter dan verwacht, dankzij onder meer toename in het marktaandeel. Ook waren de verkoopcijfers tijdens de feestdagen beter dan verwacht, ondanks de sneeuw en kou.

Of registreer je om te kunnen reageren.