Home

Nieuws 199 x bekeken

Ombudsman onderzoekt uitbetaling ganzenvergoeding

Den Haag - De Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer, onderzoekt de trage uitbetaling van vergoeding voor ganzenbeheer.

De vergoeding moet door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) worden uitbetaald aan boeren. Aanleiding voor het onderzoek is een bericht van BoerenNatuur en agrarische ondernemingsorganisatie LTO Noord Friesland over de trage uitbetaling door ELI voor het tweede opvolgende jaar. Het gaat hierbij over subsidie voor opvanggebieden voor overwinterende ganzen.

De Nationale ombudsman heeft onder andere staatssecretaris Henk Bleker gevraagd of de vergoeding van ganzenschade inderdaad te laat wordt uitbetaald en waarom dit gebeurt. Ook wordt in het onderzoek gekeken wanneer de boeren alsnog hun vergoeding krijgen. Het onderzoek is naar verwachting eind mei afgerond.

Of registreer je om te kunnen reageren.