Home

Nieuws 421 x bekeken 3 reacties

Olivet is GMP+-erkend, maar doet niks met Nederlands voer

Poortugaal – Het in opspraak geraakte Nederlandse bedrijf Olivet kan géén plantaardige of dierlijke vetten leveren aan het gros van de Nederlandse veevoederbedrijven.

Bij Safe Feed staat Olivet al sinds 2007 op de zogenoemde zwarte lijst. Levering aan bij Safe Feed aangesloten bedrijven is daarmee niet mogelijk.

Bij TrusQ staat Olivet op de rode lijst. Dit betekent dat de aangesloten veevoederbedrijven tot nu toe nog geen handel met Olivet hebben gedreven. Het bedrijf is daardoor nog niet geaudit en kan dus ook niet leveren. Bij Voederwaarde.nl is het bedrijf totaal onbekend.

Olivet, dat beschikt over een GMP+-erkenning, heeft tehnische vetten geleverd aan het Duitse bedrijf Harles und Jentzsch Futterfette. Dat vermengde deze illegaal in mengvoer, dat daardoor een te hoog dioxine-gehalte kreeg.

Volgens Olivet-directeur Eddy van Gelder is het voor zijn bedrijf mogelijk om aan enkele mengvoerbedrijven te leveren, maar richt zijn bedrijf zich daar niet op. "Pas als we concrete vragen krijgen, gaan we de benodigde erkenningsprocedures in."

Boerderij

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Den Hartog is een man die met alle winden mee waait om zijn baantje te behouden, Wat is dit voor iets raars men moet eerst een controle uitvoeren voor men het GMP certificaat kan intrekken.
  Als het mis is, heeft het GMP systeem ernstig gefaald in het verleden
  Dat mag Den Hartog zich aan trekken. hij heeft hier mee de hele branche in een slecht dag licht gebracht en niet voor het eerst.

 • no-profile-image

  realist, rotjeknor

  Wat een riooljournalistiek. Olivet is helemaal niet geblokkeerd, en heeft een geldig GMP certificaat omdat het bedrijf simpelweg aan de eisen voldoet. Zoals ook de nVWA en de Duitse minister verklaren. Als er gerede twijfel was zou het certificaat wel ingetrokken zijn, dat is echt niet afhankelijk van Duitse onderzoek.

 • no-profile-image

  redactie,

  @realist, rotjeknor kop boven artikel is aangepast

Of registreer je om te kunnen reageren.