Home

Nieuws 604 x bekeken

Nieuwe rotor op Kuhn-harken

Kuhn komt in dit jaar met een gedeeltelijk aluminium rotor op een viertal types harken.

Door het gebruik van aluminium componenten is het constructiegewicht van de nieuwe aandrijving een stuk lager. Het vierrotor-model is bijvoorbeeld 360 kilo lichter. Door het gewicht van de roterende massa te verlagen wordt volgens Kuhn de aandrijving minder belast. Om toch te zorgen voor een lange levensduur zijn de aluminium onderdelen nu groter vormgegeven dan voorheen. Zo is de curvebaan groter, en zijn de hierin draaiende rollen van de tandarmen vergroot naar 47 millimeter.

Generatie 3

Kuhn spreekt van een generatie 3-rotor. Dit getal komt terug in de typenummering van de harken. De nieuwe rotor is leverbaar op drie modellen harken met zijafleg en op de vierrotorhark GA15031 met een maximale werkbreedte van 14,70 meter.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.