Home

Nieuws 184 x bekeken

NOP sluit aan bij LTO

Zwolle – De belangenbehartiging voor de pluimveehouderij komt in één hand: NOP en LTO zijn een krachtenbundeling overeengekomen. Dat melden de beide organisaties.

De integratie van beide organisaties is volgens eigen zeggen ingegeven door de actuele marktsituatie en het maatschappelijk debat. De NOP blijft als zelfstandig orgaan bestaan, de kringstructuur (voor fokkers, kuikenbroeders, vleeskuikenhouders, leghennenhouders, vermeerderaars, kalkoenenhouders en eendenhouders) blijft ook gehandhaafd.

Door de krachtenbundeling kunnen de afzonderlijke uitgaven worden verminderd, waardoor de sectorale contributie pluimvee binnen LTO-Noord verlaagd wordt van bijna € 4,60 naar € 3, – per nge. Ook krijgen de pluimveehouderijleden van LTO-Noord het blad Pluimveehouderij, als deel van hun lidmaatschap, gratis toegezonden.

NOP-secretaris Alex Spieker treedt in dienst bij LTO in Zwolle. De NOP is nog in gesprek met drie administratieve medewerkers die ook in Zwolle zouden moeten gaan werken. ”Ze krijgen te maken met langere reistijden, maar we verwachten er uit te komen”, aldus NOP-voorzitter Jan Wolleswinkel.

Volgens Wolleswinkel is het integratietraject tussen NOP en LTO in een stroomversnelling gekomen nadat afgelopen zomer een onafhankelijke procesbemiddelaar was aangesteld. Een groot struikelblok voor nauwere samenwerking tussen LTO en NOP vormden tot nu toe de grote verschillen in contributie-inning. Mensen die zowel bij LTO als bij de NOP waren aangesloten betaalden soms dubbel voor dezelfde service. ”Die problemen zijn opgelost. De mensen krijgen één contributienota via hun regionale organisatie, dus ZLTO, LLTB of LTO-Noord.

Of registreer je om te kunnen reageren.