Home

Nieuws 244 x bekeken

NCC: vee uit voorzorg binnen en eet geen groente uit eigen tuin

Moerdijk - Het Nationaal CrisisCentrum (NCC) adviseert vee voorlopig op stal te houden in het gebied waar mogelijk stoffen zijn neergekomen van de grote brand bij Chemie Pack Moerdijk.

“Het is een kwestie van gezond verstand gebruiken”, aldus een woordvoerder van de crisis-informatiedienst. “De metingen kunnen niet gelijk worden gedaan, dus het is niet duidelijk of er schadelijke stoffen op grasland of gewassen terecht is gekomen. Uit voorzorg is het goed om vee voorlopig op stal te houden.”

RIVM meldt dat er gisteren en vandaag in Zuid-Holland nergens verhoogde concentraties schadelijke stoffen zijn gevonden. “Uit de voorlopige resultaten van de luchtmetingen is gebleken dat er geen verontrustende concentraties van benzeen, tolueen, enthylbenzeen en kool-waterstoffen zijn verspreid. Ook is er op dit moment geen aanwijzing dat er in het getroffen gebied dioxines zijn gevormd of verspreid”, aldus RIVM op basis van de eerste metingen. Het instituut benadrukt dat het gaat om voorlopige resultaten.

Burgemeester Arno Brok van Dordrecht verzoekt burgers in het Zuid-Oostelijke deel Hoeksche waard en zuidwestelijk deel van eiland van Dordrecht geen groente uit eigen tuin te eten, kinderen niet buiten te laten spelen en huisdieren niet vrij rond te laten lopen.In de gemeente Moerdijk gelden geen maatregelen omdat de rook daar niet neergedaald is.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.