Home

Nieuws 217 x bekeken

Muscari in keuringszaal

Lisse - Muscari armeniacum (genoemd naar land van herkomst Armenië) is een veelzijdig gewasje, dat vooral in de lentemaanden goede sier maakt in tuin, bloembak of op het balkon.

Paul van Bentem slaagt er in om ook in de wintermaanden producten af te leveren, zoals hij deze week in de keuringszaal bij de CNB in Lisse toont. Een voorbeeld is de blauwe Muscari 'Big Smile' en de Muscari 'Atlantic', die iets ronder in de kop van de bloeiwijze is.

In de zaal staat verder nog altijd de inzending Nerine van de Maatschappij Verdeling Nerine (NVM). Aan bloeikracht is ook na twee weken nog nauwelijks iets ingeboet. Producten met zo’n lange houdbaarheid zijn zeldzaam.

C.G. Van den Berg brengt de multiflora Hyacinthus ‘Anastasia’ in. Deze hyacint is diepblauw, heeft meerdere stelen op de bol en een aantrekkelijke bloei.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.