Home

Nieuws 205 x bekeken

Mooie tulpen op de bloemenkeuring

Lisse - Het aanbod tulpen voor de wekelijkse bloemenkeuring bij de CNB in Lisse heeft weliswaar nog niet het volume dat we van voorgaande jaren op dit moment gewend zijn, maar het aantal cultivars neemt nu toch snel toe.Dat komt omdat er voor de keuring wordt ingezonden, maar ook voor de Podiumkeuring die wekelijks CNB organiseert en (op de vaas) het bruikbaarheidsonderzoek van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur.

Tulpen te kust en te keur dus. Goed van kwaliteit en in alle mogelijke kleuren. Zoals de zachtgele Tulipa ‘Prince of Gold’ die werd ingezonden door Jan Schilder. Een mooi gevormde bloem en een stevig gewas. Van de veelheid aan cultivars noemen we dit keer verder onder andere de mooie witte T. ‘Lady Chantal’ van V.d. Berg Boltha, de donkerrode, met gele rand, T.‘Thailand’ van P. Koedijk en de rode T. ‘Spryng’ van Trendsetter.

Voor de Podiumkeuring werden onder andere de witte Tulipa ‘Rostov’ en de grote, hard roze T. ‘The Bold’ ingebracht, alsook de dubbele, oranje T. ‘Orca’ en de donkerrode T. ‘Krasa’. Cees Breed tenslotte showt deze week opnieuw enkele soorten van Narcissus romieuxii en de met vijf bloempjes op een steel voluit bloeiende Acis tingitana. Oorspronkelijk was dit gewasje ondergebracht in het sortiment van Leucojum, maar taxonomen hebben beslist dat dit het geslacht Acis moet zijn.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.