Home

Nieuws 229 x bekeken

Meeuwissen showt narcissen

Lisse - Hein Meeuwissen kondigde enige tijd geleden aan met bijzondere goede narcissen naar de bloemenkeuring in Lisse te komen.

Maandag zette hij enkele potten met exemplaren uit het sortiment Narcissus cyclamineus op de keuringstafel. Narcissus ‘Phalarope’ is redelijk fors van formaat, heeft witte bloemblaadjes en een grote gele trompet. Andere getoonde potten zijn de diepgele is N. ‘Amwell Lady’ die een mooi gevormde trompet heeft, de kleinere gele N. ‘Toby Yellow’ en N. ‘Itzim’. Deze gele narcis heeft een van geel naar oranje kleurende trompet.

Paul van Bentem zette een pot met Narcissus ‘Kiss Me’ in de keuringszaal en Cees Breed bracht onder andere de zachtgele Narcissus romieuxii ‘Julia Jane’ in, de iets lichte getinte N. romieuxii ‘Treble Cance’ en de gele N. romieuxii ‘Atlas Gold’.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.