Home

Nieuws 249 x bekeken

Lelieprijzen lijken aan te trekken

Aalsmeer - Op de bloemenveilingen lijken de prijzen voor lelies aan te trekken.

En dat is ook hard nodig, want de prijs stond onder druk. FloraHolland meldt, dat vorige week concernbreed ruim vier miljoen lelies werden aangevoerd die voor gemiddeld € 0,66 van eigenaar verwisselden. Bij een daling in de aanvoer van 9 procent was dat 10 cent beter dan een week eerder en zelfs 12 cent beter dan vorig jaar dan vorig jaar in dezelfde periode.

In Aalsmeer lag de aanvoer van Oriental lelies zeven procent lager dan vorig jaar. Enkele extra zware cultivars wisten hoge maximum prijzen te realiseren. 'Pathos' en 'Universe' bijvoorbeeld brachten tot € 3,25 op. De aanvoer bij de Longiflorum lag ongeveer 22 procent lager dan verleden jaar. De gemiddelde prijs (€ 0,62 per steel) was echter ongeveer 25 cent hoger dan vorig jaar. De aanvoer LA/Aziaat lag bijna 20 procent hoger, maar ondanks de toename lag ook hier de prijs met gemiddeld € 0,50 aanzienlijk hoger dan een week eerder.

Inmiddels loopt het seizoen voor Amaryllis (Hippeastrum) ten einde. De aanvoer daalde met 15 procent tot 1,2 miljoen stuks die gemiddeld voor € 0,62 per steel van de hand gingen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.