Home

Nieuws 185 x bekeken

Le Maire: alles zal duurder worden

Parijs – De sterke stijging van de prijzen van agrarische grondstoffen zal onvermijdelijk gevolgen hebben voor de voedingsprijzen.

De komende tijd zal dan ook alles duurder worden.

Dat stelt de Franse minister van landbouw Bruno Le Maire, die onder druk staat van de voedingsfabrikanten om de supermarkten te overtuigen dat ze hogere (inkoop)prijzen moeten accepteren. ”We proberen de stijging van de grondstoffenprijzen binnen de perken te houden maar dat zal niet volledig lukken. De wisselvalligheid van die prijzen is een probleem voor al onze boeren maar het is ook een probleem voor onze consumenten.”

Le Maire voegt daar aan toe ’dat dit een probleem is geworden voor de hele planeet.’ Hij waarschuwt in dat kader weer voor ”het steeds grotere risico op voedingsrellen”, zeker in ontwikkelingslanden die zich geen graan tegen de huidige prijzen kunnen veroorloven. Frankrijk heeft overigens net aangekondigd de wereldmarkt voor agrarische grondstoffen hoog op de agenda te zetten voor de G20, het overleg van de twintig belangrijkste economische landen waarvan Frankrijk dit jaar voorzitter is.

Of registreer je om te kunnen reageren.